dissabte, 9 de maig del 2009

J.D. SALINGER


Jerome Salinger va néixer a Nova Iork l’any 1919 i és conegut principalment per la seva novel·la El guardián entre el centeno, que es va convertir en tot un clàssic de la literatura moderna nord-americana gairebé des del mateix moment de la seva publicació, l’any 1951. Les ments àgils i poderoses dels personatges són un dels principals atractius a les obres de Salinger.
Va començar la seva trajectòria literària escribint relats per a revistes de Nova Iork. D’entre els seus primers treballs destaca especialment Un dia pefecte per al peix banana. A més, va publicar dos capítols del que posteriorment seria El guardián entre el centeno, abans de veure’s obligat a abandonar els Estats Units per anar a la Segona Guerra Mundial, on va ser testimoni de grans enfrontaments i batalles. Aquests fets li van produir una seqüela emocional i que va marcar la seva obra.
El vigilant en el camp de sègol va ser la seva primera novela curta. Després d’obtenir fama i un nom dins la literatura universal, Salinger es va convertir en eremita i així va aconseguir apartar-se del món exterior i preservar la seva intimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada