diumenge, 3 de maig del 2009

ALICIA NO CANVIÏS MAI !


Seguint els ulls de la imaginació d’Alicia que corre darrere un conill albí, elegantment vestit i obsessionat pel temps, es precipitem amb l’Alicia cap a una sobtada i interminable caiguda evocadora si més no d’un viatge intersideral, o bé d’un trauma de naixement o potser de la nostra immersió diària en el màgic món dels somnis.

Aquesta involuntària caiguda al buit de la infantil protagonista, la porta a peregrinar per un país imaginari del que llavors retorna a la realitat. Recordem també com la heroïna Dorothy del Màgic d’Oz és arrencada del món quotidià per un cicló que fa volar la seva casa pels aires fins traslladar-la al país d’Oz.

Però... quines són les característiques de la protagonista que li permeten avançar i sortir-ne de totes les aventures?

L’Alicia és molt curiosa. Las curiositat associada als desconcertants “perquès” que un nen pateix al llarg de la seva infància, és una de les principals claus del comportament d’Alicia.

La serenitat suficient li proporciona paciència per a preguntar-se i resoldre moltes qüestions al llarg del seu viatge.

L’Alicia és carinyosa i amable. Cortès amb tothom que li surt al pas sigui alt o grotesc, Rey o Eruga .

També és confiada, disposada als més grans disbarats impossibles entregada amb una credulitat plena que només coneixen els nens i els grans somiadors.

L’Alicia ens sembla innocent. La seva manera d’entendre la vida és fruit de les felices hores de la infància quan tot és nou i net...quan el bé i el mal només són paraules buides de significat.

La vitalitat de l’Alícia manifesta una gran capacitat darwiniana a sobreviure a qualsevol esdeveniment. Si la càndida Alícia no s’enfonsa anímicament davant la gran hostilitat que per regla general li manifesten els habitants del País de les Meravelles, ho déu en gran part a la seva vitalitat i al enginy i sobretot a la seva capacitat d’aprenentatge.

La seva aptitud per viure i sobreviure es posen durant tot el conte totalment a prova...què potser no és la mateixa aptitud per la vida que demostren la Wendy i els seus germans a Peter Pan, o en Jim de l’Illa del Tresor o la nostra Dorothy al Màgic d’Oz?

Alícia no canviïs mai!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada