dissabte, 21 de març del 2009

Ho sabies?

Tal va ser la repercusió d'aquest llibre a Anglaterra que es creà una sèrie en format de dibuixos animats que encandilà a tots els nens i nenes que els veien. Uns 65 capítols de 20 minuts coproduits per la companyia Cosgrove Hall.
Aquests capítols (alguns d'ells diponibles a internet), a l'igual que la novel·la, mostren les diferents classes socials de la societat anglesa de l'època, costums i hàbits a més d'oferir diferents valors d'una forma molt divertida pels nens i nens anglesos: a través dels animals.
Ens agradaria compartir amb vosaltres, en especial, un dels 65 capítols penjats a internet dedicat al riu. El riu, un espai crucial pel transcurs de la novel·la. A la vora del riu, Talp, Rata, Teixó i Gripau i Llúdriga són bons amics i viuen afablement. La vora del riu, símbol d'allò conegut i segur enfront l'ample món que representa allò desconegut i perillós.

http://www.youtube.com/watch?v=J5WzQmb4xmE

Cercant al you tube també podreu gaudir d' algun fragment de la pel·lícula de Burbank Films Australia, productora que també portà a la pantalla versions de Peter Pan, Alicia al país de les meravelles, la volta al món en 80 dies, entre molts altres. Així com infinitat de versions, imatges de representacions teatrals, musicals,... imatges que ens fan palès que fou un gran referent en la seva època.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada